woensdag 23 januari 2013

Hufters...rotzakken...aanpakken die lui

Vervolg op voorgaande blog. De ellendelingen jongens zijn inmiddels opgepakt en het is bekend dat een daders minderjarig zijn. 
Er is in de media via aandacht voor het fenomeen Social Media en het vinden van de daders. Een ware Facebook-klopjacht is ontstaan. Naar mijn mening terecht! Wat me ergens niet lekker zit is de overdadige aandacht voor de daders, maar van het slachtoffer horen we weinig tot niets.

Kate schreef op woensdag 23 januari 2013

Twee van de acht gaande jongens die een willekeurige voorbijganger zwaar molesteerde in Eindhoven hebben zich na het vertonen van de beelden op TV bij de politie gemeld.
Niet uit spijt, maar uit schaamte, angst voor represailles van anderen of omdat de ouders zich kapot schamen en dat moet ook!

Verschrikkelijke beelden op TV en Youtube, hoe een achterloze voorbijganger meerdere keren meedogenloos hard tegen het hoofd wordt geschopt. Hoe ver ben je dan heen?
Dat kan toch niet!!!!
Hoeveel drugs moet je ingenomen hebben om tot dat idee te komen? Maar om ideeën te doen ontspringen heb je hersen-inhoud nodig. Na het zien van de beelden betwijfel ik of daar überhaupt sprake van is....

Dankzij de social-media worden de foto's van de jongens snel verspreid. Gelukkig, al heeft het ook een keerzijde. Wat nou als je precies dezelfde naam hebt, maar niks met de mishandeling te maken hebt? 
Dat overkwam de 26-jarige Tom Kantelberg uit Waalre. Sinds vanochtend kreeg hij tientallen dreigmails en telefoontjes, al was hij de bewuste avond niet in Eindhoven. Ik hoop dat de echte daders snel worden opgepakt en gestraft en dan niet volgens het strafrecht voor minderjarigen. Want dan komt men er met een werkstraf van af en dat druist tegen elk gevoel van rechtvaardigheid in. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten